Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστορία του Περιστεριώνα Τήνου


Περιστεριώνας - ΑΕΚ το 2000 στην Τήνο 

Το αθλητικό σωματείο «ΤΗΝΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1996. Τη δημιουργία του σωματείου, καθώς και τον τίτλο και το έμβλημά του, εμπνεύστηκε ο Αντώνης Απέργης, ο οποίος διετέλεσε και πρώτος (χρονολογικά) προπονητής των τμημάτων καλαθοσφαίρισης του σωματείου.

Σκοπός του σωματείου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη (του κλάδου άθλησης) της καλαθοσφαίρισης στο νησί της Τήνου. Για τον σκοπό αυτό παρέχει δια του προπονητή του Αντωνίου Βιδάλη, υπηρεσίες εκμάθησης του συγκεκριμένου αθλήματος και μύησης των αθλητών και αθλητριών του στις αρχές της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας.1ο πρωτάθλημα εφήβων, 1998 

Από την ίδρυσή του συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων και τροφοδοτεί συνεχώς με αθλητές και αθλήτριες τις μικτές ομάδες Κυκλάδων που συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αξιοσημείωτες είναι οι διακρίσεις που έχουν φέρει στο νησί μας στο παρελθόν τα τμήματα του σωματείου στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες πρωταθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα: τη χρονιά 1998-1999 η εφηβική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων! Την επόμενη χρονιά του 1999-2000 η ομάδα παίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων , επιτυχία η οποία επαναλήφθηκε και την χρονιά 2007-2008! Τη σαιζόν 2009 -2010 τόσο το παιδικό όσο και το εφηβικό τμήμα αναδείχθηκαν πρωταθλητές Κυκλάδων στις κατηγορίες τους και συμμετείχαν στα αντίστοιχα προκριματικά πανελληνίων πρωταθλημάτων!


Προκριματικά Πανελληνίου στο Μετς 

Το τμήμα κορασίδων αναδείχθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων για τις χρονιές 2003-2004 και 2004-2005! Το παμπαιδικό τμήμα έχει κατακτήσει δύο τουρνουά Κυκλάδων και το τμήμα παγκορασίδων ένα κυκλαδικό τουρνουα! Πολυάριθμες είναι ακόμη και οι δεύτερες και τρίτες θέσεις που έχει καταλάβει το σωματείο με τις ανά ηλικιακή κατηγορία ομάδες του. Όλες αυτές οι επιτυχίες αναδεικνύουν τη συνεχή και συνεπή προσφορά του σωματείου και του προπονητή του στην ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης και του αθλητισμού εν γένει, στο νησί της Τήνου.Ο Πρίντεζης του Ολυμπιακού, στο τουρνουά του 2000 

Επιπλέον, το σωματείο έχει διοργανώσει στο παρελθόν, κατά τα έτη 1999-2002, με ιδιαίτερη επιτυχία, τέσσερα τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας, στα οποία φιλοξενήθηκαν και συμμετείχαν οι εφηβικές και παιδικές ομάδες ιστορικών σωματείων της χώρας , όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της Α.Ε.Κ., του Πανελληνίου και του Π.Α.Ο.Κ.

Έχει ακόμη συνδιοργανώσει με τον Δ.Ο.Ν.Α Τήνου και την Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων, τρία τουρνουά μικρών ηλικιών, για παιδιά 11-13 ετών.

Σήμερα το σωματείο λειτουργεί παιδικό, εφηβικό τμήμα και τμήμα κορασίδων , στα οποία τμήματα αθλούνται περισσότερα από ογδόντα παιδιά, και συμμετέχει στις αντίστοιχες κατηγορίες πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων.


Πρωταθλητές εφήβων 2010 

Επαφή

ΤΑΚ Περιστεριώνας Τήνου
Κλειστό Γυμναστήριο Τήνου "Τήνια 1895"
Τήνος, Τ.Κ. 84200
Τηλέφωνο: 22830.22308
Fax:22830.22308
E-mail:bcperisterionas@gmail.com

Social Media

Eπικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

20 Χρόνια επιτυχίες

Μας υποστηρίζουν